Raisin Hope Foundation

Switch to desktop

Actie ideeën

Er zijn natuurlijk duizend en een mogelijkheden om geld in te zamelen. Van het ouderwetse 'heitje voor een karweitje' tot aan een ultramoderne Facebookactie. Leef je vooral uit! Wij hebben ter inspiratie een aantal mogelijkheden om jouw Bidon Challenge te laten slagen op een rijtje gezet. Succes!

 

Bijzondere prestatie

Zet een bijzondere fietsprestatie neer door bijvoorbeeld met je fietsmaatjes een grote toertocht te rijden in Nederland of het buitenland. Natuurlijk kun je ook de 170 km lange toertocht Rondje Stelling als sponsortocht rijden. Maak een actiepagina aan op de RHF-pagina van Geef Gratis en roep via een e-mail al je familie, vrienden, kennissen en collega's jullie actie te steunen. Zij kunnen via de actiepagina eenvoudig en snel een donatie doen. Hun donatie komt direct bij de RHF terecht en op de actiepagina wordt keurig jouw tussenstand bijgehouden.

 

Eigen sponsortocht

Bombardeer een club- of trainingsrit tot je eigen sponsorrit en laat de deelnemers een donatie betalen. Maak er wel iets meer van dan alleen een clubritje. Benader een van de clubsponsors voor een leuk aandenken of korting voor de deelnemers en laat een extra feestelijke koffiestop met lekkers bij de prijs inbegrepen zijn.

 

Clubavond

Organiseer een leuke clubavond om geld op te halen voor jullie Bidon Challenge en nodig alle leden en introducés uit. Denk daarbij aan een veilingavond, bingo, gezellige muziekfeest of barbecue. Laat de deelnemers een entreebedrag betalen en verhoog de consumpties met een klein bedrag ten bate van het goede doel. Denk ook het benaderen van clubsponsors, die benodigde spullen zou kunnen sponsoren. Hoe minder kosten, des te meer opbrengst!

 

Clubhuisrestaurant

Zoek een aantal clubkoks, die thuis voor het goede doel heerlijke gerechten kunnen klaarmaken. Stel een menu samen en tover je clubhuis voor een avondje of middag om tot buffetrestaurant. De eters betalen uiteraard voor deze culinaire hoogtepunten en zorgen zo voor het vullen van de Bidon Challenge-bidon. Denk ook aan varianten als barbecuelunch of pastaparty!

 

Collecte op de fiets

Collecteer ludiek op de fiets. Duw een lege bidon in je houder en gebruik deze al fietsend als collectebus. Ga ermee langs terrassen of andere druk bezochte plekken of langs de deuren in je eigen woonplaats. Leuk om samen met enkele clubleden te doen. Bel de lokale pers om er aandacht aan te besteden en je club krijgt ook nog leuke publiciteit!

 

Collectebidon als vaste gast

Zet de door jouw gebombardeerde Bidon Challenge-bidon bij iedere clubactiviteit in zicht waar wordt betaald. Op de bar of bij de inschrijving van een tocht of wedstrijd. Attendeer mensen erop dat zij hier hun wisselgeld of een zelf gekozen klein bedrag kunnen doneren. Zorg ervoor dat de bidon een fenomeen wordt binnen de club.

 

Statiegeldactie

Roep leden op een week of maand lang hun statiegeldflessen op te sparen en de opbrengst te doneren voor het goede doel of 50/50 voor de club en het goede doel. Uiteraard kunnen leden deze oproep ook aan familie, vrienden en kennissen doen. De flessen kunnen worden opgehaald, maar de flessen kunnen ook zelf worden ingeleverd en de opbrengst aan de actie worden gedoneerd. Koppel bijvoorbeeld een leuke afsluiter aan de actie waar mensen hun opbrengst kunnen komen brengen.

 

Schoolactie

Laat leerlingen een actie op school op touw zetten en geld inzamelen. Dit kan van alles zijn, van sponsorfietstochtje tot een knutselmarkt en van playbackavondje tot verkoop van zelf gebakken koekjes en appeltaart.

 

Sleutelworkshop

Benader je vertrouwde fietsenwinkel om voor het goede doel een sleutelworkshop of andere leuke workshop te organiseren voor clubleden of jouw fietsgroep. Vraag de deelnemers een inschrijfbedrag voor het goede doel. De fietsenmaker kan natuurlijk ook een sportvoedingsdeskundige of andere interessante gast zijn die de workshop verzorgt.

 

Clinic

Nodig een wielrenner of deskundige uit om gratis een clinic te geven. Laat belangstellenden tegen betaling deelnemen om de Bidon Challenge-bidon te vullen.

 

Social Media-actie

Roep via Facebook, Twitter, Instagram of welk social medium dan ook mensen op een ludieke manier op om een bericht of foto te plaatsen en daarvoor een bedrag over te maken via de RHF Geef Gratis-pagina. Of daag via social media mensen uit een ludieke fotopose hierop te zetten met als tegenprestatie een donatie.

 

Copyright 2013

Top Desktop version