Raisin Hope Foundation

Switch to desktop

Fietskookboek doneert aan RHF!

TV-wielerkok Ben van Beurten biedt wielrenners en toerfietsers 60 speciale recepten. TV-wielerkok Ben van Beurten biedt wielrenners en toerfietsers 60 speciale recepten.

Chefkok Ben van Beurten, bekend als TV-kok van Tour du Jour en voormalig wielertopkok van de Raboploeg, doneert bij iedere bestelling van zijn wielrenkookboek 'Culinaire Tour' vijf euro aan de Raisin Hope Foundation!

 

'Culinaire Tour' is een kookboek voor iedere toerfietser en een leuk cadeau voor wielrenners, fanatieke fietsers en iedereen die van lekker en gezond eten houdt. Ben van Beurten steunt via zijn website www.culinairetour.com alle goede doelen die zich via fietsen inzetten voor hun doelgroep door vijf euro te doneren bij ieder verkocht boek. Dus ook aan de Raisin Hope Foundation.

 

Wie dit boek wil aanschaffen, of cadeau wil doen, kan onze stichting helpen door 'Culinaire Tour' te bestellen door hier te klikken. Je komt dan op de goede doelenpagina van het boek, waarop alles uitgelegd staat. Belangrijk is om bij het invullen van je adresgegevens in het onderste invulvakje 'Hoe kent u ons' de naam Raisin Hope Foundation in te vullen. De uitgeverij stort dan 5 euro op het rekeningnummer van de RHF en jij krijgt het boek voor de normale verkoopprijs van 19,95 euro gratis thuis bezorgd.

 

Het 160 pagina's tellende wielrenkookboek bestaat uit 60 gerechten en basisbereidingen voor de wielrenner, waarbij koolhydraatrijke voedingsmiddelen als brood, graanproducten, rijst, pasta's en peulvruchten centraal staan. Want alles draait bij een duursport als wielrennen, om het op peil brengen van je energievoorraad d.m.v de juiste voeding!

 

Maar dit kookboek is meer. Zo krijg je tips wat je moet eten voor een toertocht, leer je wat de juiste eetvoorbereiding is voor een meerdaagse wedstrijd, lees je wat je moet doen om fit uit je winterdip te komen en ontdek je waar je maag om vraagt als de weg omhoog loopt. Al is dat niet alles. Iedere inspanning, kort of lang. Ieder weertype, koud of warm. En ieder tijdstip, 's ochtends of 's avonds vraagt namelijk om een ander eetpatroon. En ook daarover lees je alles in dit boek.

 

Voor 19,95 is het een alleraardigst cadeautje voor je fietsende man of vrouw, een droom cadeau voor elke wielrenner, triatleet of duursporter.

 

Recensie van wielerwebsite 'Het is Koers':

'In de inleiding van het boek weet Ben het waarom van een kookboek voor wielrenners treffend te omschrijven: '...op een boterham met hagelslag haal je de eindstreep niet'. Logisch denk ik, herkenbaar. En nu? De wielerchef heeft voor elke situatie de juiste hap. Beknopte informatie. Snelle anekdotes. Heerlijke recepten. Overzichtelijk gerangschikt naar de opbouw van een dag in de koers. Er wordt openlijk gezocht naar een balans tussen de gekende wielervoeding, de eiwitshakes, de mueslirepen, de gelletjes en de blikjes cola, en de toegevoegde waarde van vers en vooral lekker eten voor, tijdens en na de koers. Maar het blijft vooral een kookboek. Mooie gerechten, eten waar je zin in krijgt. Ik moet toegeven dat dat heel wat anders is dan de herinnering aan warme bidons en zweterige partjes sinaasappel uit het shirt van mijn vader. Ik heb 'Culinaire Tour' van Ben van Beurten in een adem uitgelezen. Ik krijg er honger van. En dat lijkt me een compliment voor elk kookboek.'

 

Laatst aangepast op

Copyright 2013

Top Desktop version