Raisin Hope Foundation

Switch to desktop

Informatie Wielerbroeken

Met de aanschaf van het Raisin Hope Foundation-wielerbroek word je een van onze fietsende ambassadeurs en daar zijn wij uiteraard trots op. De wielerbroek wordt extra bijzonder doordat je er zonder extra kosten je eigen naam op kunt laten drukken!

wielerkleding-broek-webOntwerp
Het ontwerp is, naast de logo's van de RHF en onze kledingsponsor Owayo, voorzien van de Nederlandse driekleur op de broekspijp. Een leuk accent voor als je in het buitenland gaat toeren! De groenwitte banen sluiten aan op de banen van het RHF-wielershirt. Verder prijkt op de rechter broekspijp het motto van onze founder Saul Raisin: 'Alway blue skies ahead'. Een motto waar alle slachtoffers van traumatisch hersenletsel zich aan vast kunnen houden!

Materiaal

De Raisin Hope Foundation-wielerbroek is deels gemaakt van elastische en zachte stof. Dit materiaal is ademend en houd je super droog via de bekende techniek 'wicking'. De binnenzijde van de stof absorbeert transpiratievocht en transporteert dit snel naar de buitenlaag. Hierdoor garandeert het materiaal een optimale temperatuurregeling van het lichaam.

Door het gebruik van bioactieve vezels en zilver ionen in de stof worden bacteriën en nare geurtjes afgestoten, de circulatie van frisse lucht bevorderd, gevoeligheid voor de huid voorkomen en is de stof kleur- en wasvast. De onderkant van de broekspijpen zijn voorzien van rubberen strips om verschuiving van de stof te voorkomen.

De 'kritische delen', de binnenkant van de dijen en het zitvlak, hebben zo min mogelijk naden en zijn gemaakt van polyamide. Polyamide is een robuuste en sterke stof en is duurzaam. Desondanks kan er 'pilling' ontstaan. Dit zijn kleine pluizige stofdeeltjes aan de oppervlakte van de stof. Dit is geen fabricagefout, maar deze schade aan het materiaal wordt veroorzaakt door contact met, of wrijven langs, een harder materiaal. Een gevolg waar alle hoogwaardige stoffen mee te maken hebben. Controleer dan ook regelmatig of je zadel geen scheurtjes, scherpe randen of ruwe oppervlakken heeft en vermijd contact met klittenband of ander plakkend materiaal.

De schouderbanden zijn gemaakt van een comfortabel gaasmateriaal voor een optimale ventilatie als er meerdere lagen kleding over elkaar worden gedragen.

De zeempad is gemaakt van 'multi density foam' met 3D elasticiteit. De verschillende dichtheden van het schuim zorgen voor optimale absorptie en extra sterkte. Dankzij de lichte en elastische eigenschap beperkt het materiaal de fietser niet in zijn bewegingen.

Winterbroek
De winterbroek heeft dezelfde kwaliteiten, maar is voorzien van een bewerkte binnenzijde voor extra warmte. Deze bewerking geeft het gevoel van 'fleece'-stof. De stof is isolerend en houdt warmte vast, zodat je beschermd bent tegen koude wintertemperaturen. Een lus onderaan de broekspijpen zorgt ervoor dat de broek niet verdraait of omhoog kruipt. De broekspijpen zijn ook voorzien van ritsen met een reflecterende strip voor de verkeersveiligheid. De winterbroek heeft een speciale snit. De zij- en achterkant sluit iets hoger aan, waardoor de onderrug extra wordt beschermd tegen wind en kou. Doordat het bedrukbare vlak op de winterbroek kleiner is wijkt het ontwerp af van de zomerbroeken en kan er geen rennersnaam op de rug worden geprint. Ook heeft de winterbroek een afwijkend maatsysteem, doordat er meer tussenmaten zijn.

Retour & maattabel
Aangezien de RHF-wielerbroeken gepersonaliseerd worden met eigen rennersnaam kan de kleding niet retour gezonden worden. Bepaal dan ook zo goed mogelijk je maat aan de hand van de maattabel.

Matentabel RHF wielerbroeken

RHF Maat S M L XL XXL
Mannen 44/46 48/50 52/54 56/58 60/62
Vrouwen 34/36 38/40 42/44 46/48 50/52
Kinderen 164/170        

 

Lichaamsomtrek - centimeters

RHF Maat S M L XL XXL
Omtrek heupen (CM) 90-98 98-106 106-114 114-122 122-130

 

Matentabel RHF wielerbroeken winter

RHF Maat 4(S) 5(M-) 6(M+) 7(L-) 8(L+)
Omtrek Heupen (CM) 94-98 98-102 102-106 106-110 110-114
           
RHF Maat 9(XL-) 10(XL+) 11(XXL-) 12(XXL+)  
Omtrek heupen (CM) 114-118 118-122 122-126 126-130  

 

Meetmethode
size-bike-pantsDe omtrek van de heupen is de belangrijkste factor bij wielerbroeken. Het breedste punt moet worden gebruikt voor de meting; dit zijn de heupen en billen. Meet je heupen om je maat te bepalen. De heupomtrek is de breedste omtrek rondom de heupen en billen. Draag tijdens het meten geen wijde kleding en voorkom dat je het meetlint te strak trekt. Dit levert namelijke een verkeerde meting op.

Copyright 2013

Top Desktop version