Raisin Hope Foundation

Switch to desktop

RHF Nederland stopt activiteiten

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

Na veel wikken en wegen hebben wij als bestuur van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF) moeten besluiten onze stichting binnenkort op te heffen. Vooral het tekort aan vrijwilligers, en daardoor daadkracht, is een belangrijke reden voor dit besluit.

 

Door het tekort aan daadkracht hebben wij als RHF nooit echt aandacht kunnen besteden aan het op de kaart zetten van ons netwerk van aangepaste fietsen en het verder uitbouwen van onze activiteiten. ook jullie organisatie deel uitmaakt. Wij zijn dan ook blij dat wij een andere organisatie bereid hebben weten te vinden om ons netwerk van aangepaste fietsen over te nemen. Dit is Hersenletsel On Tour, een werkgroep van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, die zich inzet om met beweging een beter herstel te behalen bij mensen met hersenletsel. Zij neemt het eigendom van de door de Raisin Hope Foundation Nederland uitgezette aangepaste fietsen over en wil de uitleenmogelijkheid van deze fietsen meer onder de aandacht gaan brengen. Dit gaan zij doen op de website www.hersenletsel.nl/ontour.

 

Met het overdragen van ons RHF Fietsnetwerk aan Hersenletsel On Tour denken wij een zeer passende partij te hebben gevonden om het doel te realiseren dat wij als RHF altijd voor ogen hadden: mensen met hersenletsel meer te laten bewegen door te fietsen.

 

Verder willen wij als team van de Stichting Raisin Hope Foundation Nederland iedereen enorm bedanken, die de afgelopen 10 jaar een steentje heeft bijgedragen aan het werk van onze stichting. Zo hebben wij met minimale middelen toch een sportieve bijdrage kunnen leveren aan de steun van mensen met hersenletsel.

 

Met sportieve groeten,


Raymond Kool

Voorzitter Raisin Hope Foundation Nederland

Winnaars loterij Rondje Stelling

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

De loterij tijdens Rondje Stelling heeft een mooi bedrag opgeleverd. De onderstaande prijzen zijn op de volgende lotnummers gevallen:

 

Fietsrouteboek van Peter Tetteroo, voor de wielertoerist: Giro, Tour en Vuelta in de lage landen.: lotnummer 827

 

Boek Trainen met Wielrenners door Evert de Rooij met 12 fietsroutes.: lotnummer 918

 

Boek van De Muur, het beste uit de muur.: lotnummer 826


Boek Tour de Life met het verhaal van Saul Raisin (Engelstalig).: lotnummer 79


Buitenbandenset (twee stuks All-round Rubina Pro) gesponsord door Vittoria.: lotnummer 922


Buitenbandenset (twee stuks Competition Corsa) gesponsord door Vittoria.: lotnummer 113


Set arm èn beenwarmers van de Raisin Hope Foundation Nederland.: lotnummer 130


Set arm èn beenwarmers van de Raisin Hope Foundation Nederland.: lotnummer 105


Set arm èn beenwarmers van de Raisin Hope Foundation Nederland.: lotnummer 802

 

Èn als klap op de vuurpijl de twee hoofdprijzen:


Wintershirt beschikbaar gesteld door Niki Terpstra: lotnummer 601


Wielerpak beschikbaar gesteld door Niki Terpstra: lotnummer 75

 

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! Jullie kunnen de prijs opeisen door een foto van je lootje te maken en deze in te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Topdag Rondje Stelling

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

Onder een heerlijk nazomerzonnetje genoten een kleine 800 fietsers zondag van de 7e editie van Rondje Stelling. Zij fietsten daarmee ook geld bij elkaar voor de RHF.

 

Al vroeg gingen de eerste sportieve fietsers vanaf de startpunten Uithoorn, Spaarndam en Uitgeest op weg voor de 170 km lange tocht langs de oude verdedigingslinie Stelling van Amsterdam. Later volgden ook de deelnemers aan de 70 km- en 120 km-tocht. Ook dit jaar waren vele fietsers weer verrast door het prachtige groene waterlandschap in en om Amsterdam.

 

DSC 0465

 

DSC 0485a

 

De RHF beheerde opnieuw de startlocatie Spaarndam op wielercircuit Wheelerplanet Spaarnwoude. De deelnemers werden namens RHF-sponsor Vittoria getrakteerd op een mooi wielersleutelhanger, die gemaakt is van een echt stukje wielerband van de Italiaanse fietsbanden en –wielenfabrikant.

 

DSC 0508

 

Ook was er weer traditiegetrouw een rolletje Dextro voor de starters op Wheelerplanet, werden de fietsers op ludieke wijze welkom geheten door onze met megafoon gewapende gastheer Jeroen Engeln en zorgde dweilorkest De Neuteblazers uit Diemen voor een gezellige sfeer op het terrein. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van de elektrotechnische aannemers Breedveld & Schröder en MM Techniek uit Almere. Albert Heijn Zwanenburg sponsorde ook dit jaar weer de vermaarde appeltaart op Wheelerplanet. Deze vond gretig aftrek en leverde zo een mooi bedrag op voor het RHF Fietsnetwerk.

 

DSC 0481a

 

DSC 0487

 

DSC 0501

 

DSC 0461

 

DSC 0506

 

Rijwielhandel ’t Mannetje, hoofdsponsor van de RHF, was op de wielerbaan van de partij met een aantal aangepaste fietsen. Zij doen er alles aan om iedereen met een beperking aan een juiste fiets te helpen. Tevens leveren zij al jaren de aangepaste RHF-fietsen voor het RHF Fietsnetwerk, waarin mensen met hersenletsel (en andere beperkingen) gratis een aangepaste fiets kunnen lenen. Tijdens Rondje Stelling toerden een viertal aangepaste fietsers vanaf Wheelerplanet 30 km door de omgeving van Spaarndam en Haarlem om te laten zien wat er op fietsgebied nog allemaal mogelijk is met een beperking.

 

DSC 0503a

 

VeiligheidNL was te gast met de Kop van Jut, waarmee de deelnemende fietsers op ludieke wijze konden kennismaken met de impact van een klap op je hoofd. De meesten sloegen in eerste instantie met een grote glimlach de hamer op het hoofd van Jut, maar toen bleek dat zelfs een klein tikje met de hamer al hersenletsel oplevert schrokken zij hier van. Met nog meer respect voor hun wielerhelm vervolgden zij weer hun weg door het fraaie Noord-Hollandse waterlandschap.

 

IMG 0568

 

De loten voor de speciale RHF-loterij werden dit jaar voor het eerst op alle startlocaties verkocht. De deelnemers konden onder meer een echt koersshirt en wielerpak van Ronde van Vlaanderen-winnaar en RHF-ambassadeur Niki Terpstra winnen, maar ook enkele mooie wielerboeken, RHF-arm- en been warmers en mooie bandensets van Vittoria. De winnende lotnummers worden binnenkort bekend gemaakt op onze website en op www.rondjestelling.nl.

 

DSC 0480

 

Rondje Stelling voor RHF

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

Rondje Stelling, de georganiseerde fietstoertocht langs de forten van de historische Stelling van Amsterdam gaat zondag 2 september 2018 voor het zevende jaar van start. Ook dit jaar is de RHF het officiële goede doel van dit evenement. Voor sportieve fietsers zijn afstanden van 70, 120 en 170 km uitgezet vanuit Uithoorn, Spaarnwoude en Uitgeest.

 

Deelnemers aan Rondje Stelling zijn op 2 september de eerste gebruikers van de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de toegangsweg naar de 400 meter lange boogbrug maar op 2 september is de tien meter hoge brug geopend voor de fietsers. De route van 170 km als de afstand van 120 km 'zuid' (vanuit Uithoorn en Spaarndam) zijn vanaf Weesp aangepast. 

 

Tijdens de tocht wordt stellingkoek uitgereikt en een re-fill voor je bidon. Naast de beschikbaarheid op de forten is ook op het Hembrug terrein, ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam een ​​stempel en horecapost ingericht. In het historische centrum van Weesp is dichtbij het fort aan de Ossenmarkt een fruitpost en in Katwoude wordt bij de nieuwe stop op Kaasboerderij Willig koffie met lekkers aangeboden. Op stempelpost en rustpunt Wheelerplanet Spaarnwoude ligt een verrassing te wachten op de deelnemers.

 

De 170 km is geschikt voor getrainde fietsers die  de route over de volledige Stelling van Amsterdam willen ronden. Sportieve deelnemers aan de 120 en 70 km kunnen kiezen tussen de zuid-route met start vanaf Uithoorn en Spaarndam en de noord-route met start Uitgeest.

 

Van iedere inschrijving gaat 2 euro naar het werk van de RHF en deelnemers kunnen bij inschrijving ook een vrijwillige extra donatie doen. Voor meer informatie en inschrijving kijk op rondjestelling.nl.

Fiets4Daagse NH: 1834 euro!

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

De deelnemers aan de Fiets4Daagse Hoorn en Alkmaar hebben in totaal 1834 euro bijeen gebracht voor onze Raisin Hope Foundation Nederland. Een prachtige bijdrage! De cheque werd woensdagochtend (4 juli) voorafgaand aan het startschot van de Fiets4Daagse Alkmaar door wethouder Pieter Dijkman overhandigd aan onze ambassadeur Jeroen Kelders.

 

De Raisin Hope Foundation Nederland is dit jaar voor het eerst het goede doel van de door Le Champion georganiseerde Fiets4Daagse NH met evenementen in Hoorn en Alkmaar. Verdeeld over beide evenementen namen in totaal een kleine tweeduizend enthousiaste fietsers deel. Zij konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen aan de RHF. RHF-voorzitter Raymond Kool is uiteraard zeer verheugd over het fraaie eindbedrag. ,,Zo komt een nieuwe aangepaste fiets in ons RHF Fietsnetwerk weer een hele serieuze stap dichterbij. We gaan stiekem alvast kijken naar een geschikte locatie. Het liefst in de kop van Noord-Holland, zodat de deelnemers aan de beide Fiets4Daagsen het resultaat van hun inzet in de eigen regio terug kunnen zien.''

 

De RHF-voorzitter is niet alleen blij met de financiële steun. ,,Le Champion heeft onze Raisin Hope Foundation Nederland vooral een mooi podium gegeven om ons werk meer bekendheid te geven. Het inzetten van een duofiets tijdens de Fiets4Daagse Hoorn was een prachtig initiatief van de organisatie. Ook in Alkmaar stond de aangepaste fiets letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Zo heeft iedereen kunnen zien dat er voor mensen met hersenletsel, of een andere beperking, nog heel veel mogelijk is op fietsgebied. Ook hebben zij met eigen ogen kunnen zien, dat het om ingenieuze en kostbare fietsen gaat, die voor veel mensen met een beperking financieel niet haalbaar zijn. Daarom werken wij hard aan ons landelijke netwerk van aangepaste fietsen, die gratis door mensen met hersenletsel kunnen worden gebruikt. Daarvoor zijn initiatieven als die van Le Champion en haar deelnemers zeer belangrijk. Wij hopen dan ook volgend jaar weer het goede doel van de Fiets4Daagsen NH te mogen zijn, maar dat is uiteraard aan de organisatie.''

 

Mooie bijdrage Kennemer Classic

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

De Uitgeester fietstocht Kennemer Classic heeft 530 euro bijeen gehaald voor de Raisin Hope Foundation. ,,Een heel mooi bedrag van een heel mooie fietstocht’’, zegt RHF-voorzitter Raymond Kool. ,,We zijn erg blij dat organisator Fortza Velo naast Rondje Stelling onze stichting ook met de Kennemer Classic als goed doel heeft omarmd. Met de bijdrage van de 250 deelnemers kunnen wij weer sneller een nieuwe aangepaste fiets aanschaffen binnen ons RHF Fietsnetwerk voor mensen met hersenletsel.’’

 

De Kennemer Classic ging begin juni  na een jaar van afwezigheid weer van start met nieuwe cultuurhistorische routes.  Vanaf een nieuwe start- en finishlocatie, namelijk het historische Fort a/d Ham, waren afstanden van 65, 100 en 125 km uitgezet door gebieden met een rijk verleden. Met deze insteek maakten de deelnemers een rondgang door de geschiedenis, langs Unesco Cultureel Erfgoed en landschappen die vroeger onder water stonden.

 

Ooit was de sportieve fietstocht het vlaggenschip van de Kennemer Toer Club die tot twee jaar geleden vanuit Heemskerk opereerde. Reden voor de make over van de sinds jaren op de kalender prijkende fietstocht was het motto van de nieuwe organisatie namelijk 'sport en cultuur verbinden'. Stichting Fortza Velo is een kersverse stichting met een tweeledig doel: meer aandacht vragen voor cultureel erfgoed en financiële steun bieden aan goede doelen die zich inzetten voor mensen met een beperking. Fortza Velo heeft hiervoor de Raisin Hope Foundation Nederland gekozen. Van het inschrijfgeld van iedere deelnemer aan de Kennemer Classic kwam twee euro ten goede aan de Raisin Hope Foundation. Ook konden de deelnemers vrijwillig een extra donatie doen. Dit leverde uiteindelijk het mooie bedrag van 530 euro op.

Fiets4Daagse Hoorn: 1040 euro!

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

De 10e editie van de Fiets4Daagse Hoorn heeft 1.040 euro opgebracht voor de RHF! Ruim 900 fietsliefhebbers hebben genoten van het prachtig zonnige weer en de volop bloeiende tulpenvelden. Zij reden dit prachtige bedrag voor het RHF Fietsnetwerk bij elkaar.

 

Vier dagen lang vertrokken de deelnemers vanaf IJsbaan de Westfries om via afwisselende routes over 30, 50 en 70 kilometer het Westfriese landschap te ontdekken. Na vier dagen vol fietsplezier werden de deelnemers vandaag feestelijk onthaald op de Roode Steen in hartje Hoorn.

 

Op woensdag 2 mei om 09.00 uur werd het officiële startschot voor de 10e editie van de Fiets4Daagse Hoorn gegeven. Namens de RHF was bestuurslid Wim Verlaan aanwezig om iets te vertellen over ons RHF Fietsnetwerk. Wethouder Ben Tap en burgemeester van Gemeente Drechterland Michiel Pijl trapten vervolgens het jubilerende fietsevenement af op een duofiets.

 

Tijdens de Fiets4Daaagse Hoorn reden ook twee door E-Bikestore Hoorn beschikbaar gestelde duofietsen mee om zo de nog talloze fietsmogelijkheden voor mensen met een beperking onder de aandacht te brengen. Met wisselende bezetting reden de duofietsen elke dag een route tijdens het evenement.

 

In hartje zomer organiseert Le Champion de Fiets4Daagse Alkmaar, waar de RHF ook weer het goede doel is. Van 4 t/m 7 juli kunnen fietsliefhebbers genieten van de afwisselende omgeving rondom Alkmaar. Vanuit het gezellige centrum ben je binnen no-time in de duinen bij Egmond en de groene, bosrijke gebieden richting Castricum. Wil je ook vier dagen fietsplezier beleven? Dit kan via www.fiets4daagsealkmaar.nl.

 

Willem Zwier 600

 

Driewieler langs huisjes Fiets4DaagseHoorn 2018

Hersenletsel on Tour in noorden

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

Hersenletsel on Tour, met voormalig RTL4-weerman en NAH getroffene Peter Timofeeff in de gelederen, fietst zes dagen door Drenthe, Friesland en Groningen om meer bekendheid te geven aan NAH!

 

Ruim 6 jaar geleden hebben vijftig mensen, het merendeel getroffen door NAH, voor het eerst door een deel van Nederland gefietst. Met dit evenement werd onder meer aandacht gevraagd voor diverse hersenaandoeningen, bekend als Niet Aangeboren Hersenletsel, kortweg NAH. Naast traumatisch hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeval, zijn beroertes (CVA), Multiple Sclerose, Parkinson, Epilepsie, zuurstofgebrek na reanimatie en hersentumoren belangrijke oorzaken van NAH.

                                       

Per jaar zijn er ongeveer 85.000 nieuwe gevallen van traumatisch hersenletsel en ruim 40.000 nieuwe beroertes (CVA en TIA). 500.000 mensen in Nederland leven met de gevolgen.        ,,Daarom hebben wij dit initiatief na vijf jaar weer opgepakt. Enerzijds om permanent de aandacht te vestigen op alle vormen van NAH en de gevolgen voor getroffenen en hun naasten. Anderzijds omdat in beweging komen en blijven voor mensen met NAH van groot belang is!’’, vertelt Wilco Giesen van de werkgroep Hersenletsel on Tour.

 

Na twee geslaagde edities, Gelderland en Overijssel in 2016 en Noord Brabant en Limburg in 2017 wil de organisatie dit jaarlijks, in telkens wisselende provincies, herhalen. In 2018 doet Hersenletsel on Tour Friesland, Groningen en Drenthe aan! ,,We gaan weer met NAH getroffenen en hun lotgenoten door deze mooie provincies fietsen. Zodoende hopen we, naast de nodige aandacht, nieuwe revalidatie fiets- en loopmiddelen bijeen te fietsen. Daarbij worden revalidatiecentra en/of ziekenhuizen aangedaan, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt. Hersenletsel on Tour is een werkgroepbvan de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl.

                                                      

De finish van Hersenletsel on Tour is ieder jaar op de 2e dinsdag in mei, de Europese Dag van de Beroerte. De tocht zal dit jaar starten op donderdag 3 mei en op dinsdag 8 mei eindigen. De etappeplaatsen zijn: start Wilhelmina Ziekenhuis te Assen, Treant zorggroep ‘’De Horst'' te Emmen, Zorgcollectief Zuid West Drenthe ‘’De Weyert te Dwingelo, Sportstad Heerenveen te Heerenveen, Revalidatie Friesland te Beetsterzwaag, UMCG Beatrixoord te Haren en de finish op 8 mei bij Interzorg Nieuw Graswijk te Assen.

 

,,Wij gaan met 25 weekfietsers, waarvan een deel met aangepaste lig- en duofietsen die de hele tour zullen rijden. Daarnaast hebben we elke dag een aantal wisselende gastfietsers, die een etappe meerijden. Qua aantal is het geen groot evenement, maar wanneer het te groot zou worden, is het voor mensen met NAH al snel te druk, bijv. vanwege prikkelgevoeligheid’’, vertelt Giesen. ,,We hebben enkele duofietsen met trapondersteuning bij ons, waardoor ook de minder mobiele mensen mee kunnen. Verder krijgen we de steun van de diverse revalidatiecentra, het Rode Kruis en een revalidatie technicus.’’

 

Voor info en donaties, check facebook of de website http://hersenletselontour.nl/

 

Bijgaand een videocompilatie van editie 2016, deze is te bekijken via onderstaande link: 

https://youtu.be/CE-OL2AtAQE

Voor verdere informatie:

http://www.hersenletselontour.nl

www.facebook.com/hersenletselontour

https://www.hersenletsel.nl/

http://www.dagvandeberoerte.nl/

Fiets4daagse NH steunt RHF

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

De Raisin Hope Foundation is het nieuwe goede doel van de Fiets4Daagse Noord-Holland met evenementen in Hoorn en Alkmaar. ,,Het zijn twee prachtige fietsevenementen in de kop van Noord-Holland. Wij zijn dan ook enorm verheugd met deze steun van organisator Le Champion en alle deelnemers aan deze evenementen’’, aldus RHF-voorzitter Raymond Kool.

 

Ook eventmanager Hans Bregman van Le Champion is in zijn nopjes met de samenwerking. ,,We zijn blij dat we met de Fiets4Daagse Hoorn en Fietsvierdaagse Alkmaar kunnen bijdragen aan het doel van RHF, namelijk om fietsen ook voor mensen met hersenletsel mogelijk te maken. We wilden ook een goed doel dat met fietsen te maken had en waar we ons goed bij voelen.’’

 

De tiende editie van de Fiets4Daagse Hoorn vindt plaats van 2 t/m 5 mei 2018. Een jubileum! Ook deze editie kunnen de deelnemers vier dagen op de fiets genieten van de bloeiende tulpenvelden, uitgestrekte polders, oude havenstadjes en unieke stolpboerderijen. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend. Kies uit een van de drie afstanden per dag: 30, 50 of 70 kilometer. In vier dagen toer je op je E-bike, aangepaste, toer of sportieve fiets dwars door het prachtige Westfriese landschap! Inschrijven kan via de website www.fiets4daagsehoorn.nl.

 

Het werk van de RHF is ook de inspiratie voor een speciale actie tijdens de Fiets4Daagse Hoorn. E-bike Store Hoorn, partner van Le Champion, stelt een elektrische duofiets beschikbaar. Wie daar een van de vier dagen op wil rijden of meerijden, kan zich via het Noord Hollands Dagblad opgeven. Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met als onderwerp ’duofiets’. Vermeld je motivatie, of je bestuurder of passagier wilt zijn en eventueel een voorkeurdag.

 

De Fiets4Daagse van Alkmaar vindt plaats van 4 t/m 7 juli 2018. Ook hiervoor is de inschrijving inmiddels geopend. Kijk hiervoor op de website www.fiets4daagsealkmaar.nl. Meer informatie volgt binnenkort.

 

Mooie cheque Rondje Stelling

Gepubliceerd in Raisin Hope Nieuws Geschreven door

De deelnemers aan de sportieve toertocht Rondje Stelling hebben dit jaar 2.150 euro bij elkaar gefietst voor het aangepaste fietsennetwerk van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF), die zich inzet voor mensen met hersenletsel.

 

De cheque werd afgelopen weekeinde door Trudie Plomp, voorzitter van de organiserende Stichting Fortza Velo, overhandigd aan RHF-bestuurder Wim Verlaan. Dit gebeurde in Fort Penningsveer, dat deel uitmaakt van het UNESCO Werelderfgoed De Stelling van Amsterdam waarlangs de route van Rondje Stelling is uitgestippeld.

Op de eerste zondag van september ontdekten rond de 800 sportieve fietsers de oude forten in het fraaie Noordhollandse waterlandschap. Per deelnemer ging twee euro naar de RHF. Samen met vrijwillige donaties, sponsoracties en activiteiten op de drie startlocaties werd het mooie bedrag van 2.150 euro bijeen gehaald.

,,Wij zijn weer erg blij met de mooie opbrengst van Rondje Stelling en willen alle fietsers enorm bedanken. Mede hierdoor kunnen wij binnenkort weer een aangepaste fiets aan ons RHF Fietsnetwerk toevoegen’’, vertelt Verlaan. Binnen het RHF Fietsnetwerk kunnen mensen met hersenletsel gratis een voor velen onbetaalbare duofiets, driewielfiets of tandem gratis lenen. ,,Fietsen is belangrijk voor hun vitaliteit en haalt mensen met hersenletsel uit hun isolement. Daardoor krijgen zij een stuk van hun vrijheid en zelfvertrouwen terug, zodat zij zich weer beter een plekje in de samenleving kunnen veroveren.’’

Ook in 2018 organiseert Fortza Velo weer een Rondje Stelling. Net als dit jaar kunnen dan ook weer aangepaste fietsers gezamenlijk in een peloton meerijden om zo de fietsmogelijkheden voor mensen met een beperking meer onder de aandacht te brengen. De toertocht staat voor zondag 2 september 2018 op het programma met startmogelijkheden in Uithoorn, Spaarnwoude en Uitgeest. Via de RHF Bidon Challenge kunnen deelnemers ook een eigen sponsoractie opzetten om het werk van de RHF te steunen. Meer info is te vinden op de websites bidonchallenge.nl en rondjestelling.nl.

Copyright 2013

Top Desktop version