Raisin Hope Foundation

Switch to desktop

Beschikbare fietsen RHF-netwerk

Logo RHF Fietsnetwerk

Duofiets

 Heliomare Krommenie Van Raam Fun2Go

Heliomare Krommenie

Noorderhoofdstraat 127

1561 AT Krommenie

Tel. 088 920 46 46

Dagbestedingscentrum Heliomare Krommenie beschikt over een duo-fiets Fun2Go van het merk Van Raam. Hiermee kunnen samen met een begeleider mooie tochtjes in de buurt van Krommenie worden gemaakt. De fiets kan telefonisch worden gereserveerd via nummer 088 920 46 46.

 

Tandem

STOP Hersentumoren racetandemStichting STOP Hersentumoren

Hoofdstraat 88

3972 LC Driebergen-Rijssenburg

Mail: faaij @ stophersentumoren.nl (zonder spaties)

Samen met de Stichting STOP Hersentumoren heeft de RHF een racetandemfiets beschikbaar op de Utrechtse heuvelrug. De fiets kan worden gereserveerd door een e-mail te sturen naar faaij @ stophersentumoren.nl (zonder spaties).

De tandem heeft een groot frame, waardoor de captain (stuurman) minimaal 1.80 meter lang moet zijn.

 

Driewielfiets

Zonnehuis Oostergast BerkelbikeZonnehuis Oostergast

Dorpsplein aan Gemmastraat 14

9801 VG Zuidhorn

Tel. 0594 508 508

Zonnehuis Oostergast beschikt over een Berkelbike driewielfiets, die zowel met de armen als de benen kan worden aangedreven. De fiets is telefonisch te reserveren via nummer 0594 508 508.

 

 

 

 

Duofiets

Zilvermeeuw Van Raam duofietsDe Zilvermeeuw

Muiderwaard 238

1824 XV Alkmaar

Tel. 072 575 10 90

Dagbestedingscentrum De Zilvermeeuw in wijkcentrum Muiderwaard beschikt over een in RHF-groen uitgevoerde duo-fiets Fun2Go van het merk Van Raam met elektrische trapondersteuning. Hiermee kunnen samen met een begeleider mooie tochtjes in de buurt van Alkmaar worden gemaakt. De fiets kan telefonisch worden gereserveerd via nummer 072 575 10 90.

 

 

Driewielfiets

Hoogstraat Hase KetwieselDe Hoogstraat Revalidatie

Rembrandtkade 10

3583 TM Utrecht

Tel. 030 – 256 12 11

De Hoogstraat beschikt over een in RHF-groen uitgevoerde sportieve Hase Kettwiesel driewielfiets. Deze kan worden geleend door de fiets telefonisch te reserveren via de receptie. Reserveringen kunnen zowel doordeweeks als in het weekend worden gemaakt. Op vertoon van een ID krijg je een leenpasje om toegang te krijgen tot het fietsenhok en de sleutels van de fiets.

Driewielfiets

NAHuis Tilburg Hase LepusNAHuis Tilburg

Koningsvoorde 208

5021 XE Tilburg

Tel. 013 822 81 14

NAHuis Tilburg beschikt over een sportieve Hase Lepus driewielfiets. Deze kan worden geleend door de fiets telefonisch te reserveren via telefoonnummer 013 822 81 14.

Het NAHuis Tilburg is op werkdagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor speciaal gesloten dagen op de website www.nahuis.org.

 

 

 

 

 

 

RHF Fietsnetwerk

 

,,Ik voelde weer de wind op mijn gezicht en de modderspatten op mijn kuiten.’’ Dat vertelde een deelnemer aan de Raisin Hope Ride 2014 na afloop. De fervente wielrenner had na zijn hersenletsel voornamelijk thuis op zijn hometrainer gezeten, omdat rijden op zijn racefiets niet meer ging. Nu had hij met een aangepaste fiets weer een heerlijk rondje in de buitenlucht gereden en met volle teugen genoten.

 

Naast het genieten van de buitenlucht tijdens een sportieve activiteit biedt fietsen slachtoffers van hersenletsel nog veel meer pluspunten. Het geeft hen een groot deel van hun vrijheid terug. Ze zijn niet langer van anderen afhankelijk om ergens heen te kunnen gaan. Dit voorkomt isolatie en leidt tot meer zelfvertrouwen, zodat zij zich weer een plekje in de samenleving kunnen veroveren. Daarnaast is aantoonbaar vastgesteld dat bewegen een zeer positief effect heeft bij de revalidatie en het vitaal blijven van mensen met hersenletsel.

 

De RHF wil haar doelgroep dan ook stimuleren om te gaan fietsen. Helaas is het rijden op een gewone fiets niet voor iedereen met hersenletsel weggelegd. Een aangepaste fiets is veelal een uitkomst, maar die zijn erg kostbaar en voor de meeste mensen met hersenletsel financieel niet haalbaar. Zij hebben door hun letsel vaak geen baan meer en moeten van een klein inkomen rond komen.

 

Daarom is de RHF in 2014 gestart met de realisatie van een landelijk netwerk van aangepaste fietsen, die gratis door mensen met hersenletsel kunnen worden geleend. De aangepaste driewielers, duo-fietsen en tandems worden ondergebracht bij onder meer dagbestedingscentra, zodat cliënten met en zonder begeleider meteen lekker buiten op pad kunnen. Ook mensen met hersenletsel, die geen cliënt zijn, kunnen op afspraak gebruik maken van de fietsen binnen het RHF-netwerk. De lijst met momenteel te lenen fietsen en contactadressen staan op deze website. Klik hier om naar de lijst te gaan.

 

Het fietsnetwerkproject is nog jong. Inmiddels telt het RHF-fietsnetwerk een zevental fietsen, maar dat moeten er natuurlijk veel meer worden! Dat kan met uw steun! Via onze website kunt u een donatie overmaken, maar u kunt ook een eigen sponsoractie opzetten door deel te nemen aan onze Bidon Challenge of een actie te starten via onze actietool.

 

Steun mensen met hersenletsel en geef voor hun vrijheid!

 

Copyright 2013

Top Desktop version